Jawikama
Posts: 6
Joined: Tue Nov 05, 2019 11:21 am

Installed Samba but not visable on the network

Sun Nov 10, 2019 9:00 pm

Hi all.

I've installed Sabnzbdplus on my raspberry pi succesfull and started downloading.
Now I want all downloaded files available for my devices and i installed Samba to do so.
Unfortunately Samba started with showing a map which i did not configure and while trying to get it working I can not login any more and all my devices say that the server does not respond.
As a nono on this area i've tried all kind of solutions provided by Google but the result is still nothing.
Also i can not find any log files related to Samba. I have the idea that i only get further away from the solution.
Removing Samba and reinstall gives no improvement. (all samba config files are not removed by this)

Looking at this i believe that something else is causing issues and blocking Samba to work properly.

Does anyone has an idea how i solve this?

Thx in advance

Regards Jacob.

pcmanbob
Posts: 7060
Joined: Fri May 31, 2013 9:28 pm
Location: Mansfield UK

Re: Installed Samba but not visable on the network

Sun Nov 10, 2019 11:09 pm

After you installed samba did you add a user and set up a folder to share ?

have a look at the samba setup in the magpi magazine for more details

https://magpi.raspberrypi.org/articles/ ... ile-server
We want information… information… information........................no information no help
The use of crystal balls & mind reading are not supported

hortimech
Posts: 322
Joined: Wed Apr 08, 2015 5:52 pm

Re: Installed Samba but not visable on the network

Mon Nov 11, 2019 8:50 am

No, don't follow that howto, follow the official Samba one:
https://wiki.samba.org/index.php/Settin ... one_Server

Your problem is probably a lack of SMBv1, this is now turned off by default and without it, there is no network browsing.

Return to “Troubleshooting”