mcgregol
Posts: 5
Joined: Fri Mar 15, 2019 6:57 pm

No sound interfaces working, including Bluetooth

Wed Jul 10, 2019 9:34 pm

I'm a beginner Pi 3 user and I was trying to get sound on Firefox ESR so I installed PulseAudio and edited a few config files. After this didn't work, didn't have ANY sound at all. I tried using the analog output and hooked it up to a bluetooth speaker without luck. I believe that my problem was related to the edited config files. Any ideas? I no longer care about sound for Firefox, just for Midori and Chromium. Thanks.

User avatar
Douglas6
Posts: 4781
Joined: Sat Mar 16, 2013 5:34 am
Location: Chicago, IL

Re: No sound interfaces working, including Bluetooth

Wed Jul 10, 2019 10:42 pm

My recommendation is to flash a fresh new version of the OS. Then, don't install PulseAudio. Absolutely no need for a beginner to use that. Then use aplay to try to play .wav files. Then, if you are still having troubles, post a question here with specific software and output types you are trying to use.

mcgregol
Posts: 5
Joined: Fri Mar 15, 2019 6:57 pm

Re: No sound interfaces working, including Bluetooth

Thu Jul 11, 2019 10:49 pm

By "flash a new version of the os" do you mean reinstall it?

User avatar
Douglas6
Posts: 4781
Joined: Sat Mar 16, 2013 5:34 am
Location: Chicago, IL

Re: No sound interfaces working, including Bluetooth

Thu Jul 11, 2019 10:53 pm

Yuppers. You could try uninstalling PulseAudio and undoing any other changes you've made to sound system configuration files, but it might be easier and surer to start over.

mcgregol
Posts: 5
Joined: Fri Mar 15, 2019 6:57 pm

Re: No sound interfaces working, including Bluetooth

Thu Jul 11, 2019 10:57 pm

Ok. Thanks a lot. I've already uninstalled PulseAudio with no success so it must the the config files.

Return to “Troubleshooting”