Peter Volland
Posts: 5
Joined: Wed Oct 01, 2014 6:54 am

One minute boot delay --> webcam

Tue Oct 07, 2014 7:11 am

With a webcam connected the raspi boot time is increased almost by a minute.

Code: Select all

[     58.123456] usbcore: registered new interface driver snd-usb-audio 
The webcam does not have any audio feature.
Any idea how to prevent this delay?

elatllat
Posts: 1337
Joined: Sat Dec 17, 2011 5:05 pm

Re: One minute boot delay --> webcam

Tue Oct 07, 2014 7:25 am

I would say maybe try loading the module after boot, but it might be a GPU blob issue.
SBC with 32GB RAM: https://hardkernel.com

FAQ : https://raspberrypi.stackexchange.com

Unanswered: https://www.raspberrypi.org/forums/search.php?search_id=unanswered

User avatar
DougieLawson
Posts: 36906
Joined: Sun Jun 16, 2013 11:19 pm
Location: Basingstoke, UK
Contact: Website Twitter

Re: One minute boot delay --> webcam

Tue Oct 07, 2014 10:55 am

You could try blacklisting the sound driver modules.
sudo nano /etc/modprobe.d/sound-blacklist.conf

Add this line

Code: Select all

blacklist snd-usb-audio
Note: Having anything humorous in your signature is completely banned on this forum. Wear a tin-foil hat and you'll get a ban.

Any DMs sent on Twitter will be answered next month.

This is a doctor free zone.

Peter Volland
Posts: 5
Joined: Wed Oct 01, 2014 6:54 am

Re: One minute boot delay --> webcam

Tue Oct 07, 2014 11:35 am

You could try blacklisting the sound driver modules.
Yes, it works!
Thanks a lot!!!

Return to “Beginners”