linuxthefish
Posts: 4
Joined: Sat Jan 26, 2013 3:27 pm

Can't play video with omxplayer!

Sat Jan 26, 2013 8:53 pm

Hi, whenever I type "omxplayer video.mp4", I get the error posted below. This happens on any video, whatever format!

User avatar
stevepdp
Posts: 285
Joined: Fri Oct 28, 2011 7:41 am

Re: Can't play video with omxplayer!

Sun Jan 27, 2013 2:20 pm

Please post the error, then we can help you :-)

nakna
Posts: 4
Joined: Mon Jan 28, 2013 8:13 am

Re: Can't play video with omxplayer!

Mon Jan 28, 2013 8:31 am

i will use this topic im running raspbian wheezy i installed omxplayer and tried to play video via LXTerminal
i wrote omxplayer /home/pi/a.avi
and i get error
/usr/bin/omxplayer.bin: symbol lookup error: /usr/bin/omxplayer.bin: undefined symbol: vc_tv_get_display_state

thanks for help

jamesh
Raspberry Pi Engineer & Forum Moderator
Raspberry Pi Engineer & Forum Moderator
Posts: 23636
Joined: Sat Jul 30, 2011 7:41 pm

Re: Can't play video with omxplayer!

Mon Jan 28, 2013 9:26 am

That sounds like a mismatch of libraries. Have you done an rpi-update to get all the latest kernel and libraries?

James
Principal Software Engineer at Raspberry Pi (Trading) Ltd.
Contrary to popular belief, humorous signatures are allowed. Here's an example...
"My grief counseller just died, luckily, he was so good, I didn't care."

jamesh
Raspberry Pi Engineer & Forum Moderator
Raspberry Pi Engineer & Forum Moderator
Posts: 23636
Joined: Sat Jul 30, 2011 7:41 pm

Re: Can't play video with omxplayer!

Mon Jan 28, 2013 9:27 am

jamesh wrote:That sounds like a mismatch of libraries. Have you done an rpi-update to get all the latest kernel and libraries?

James
EDIT: Sorry, are you doing this from inside X? Can you try it from the command line before running the desktop (startx).

James
Principal Software Engineer at Raspberry Pi (Trading) Ltd.
Contrary to popular belief, humorous signatures are allowed. Here's an example...
"My grief counseller just died, luckily, he was so good, I didn't care."

nakna
Posts: 4
Joined: Mon Jan 28, 2013 8:13 am

Re: Can't play video with omxplayer!

Mon Jan 28, 2013 9:49 am

hey mate thank U for fast reply. i have done rpiupdate one week ago, i have no internet connection at the moment. I tried it without startx and still same error :(

nakna
Posts: 4
Joined: Mon Jan 28, 2013 8:13 am

Re: Can't play video with omxplayer!

Mon Jan 28, 2013 10:27 am

THANKS s lot mate it was updating issue i went to a friend with connection and i updated firmware and stuff sudo rpi-update. Omxplayer works like a charm.

i see it now in Troubleshooting problem on omxplayer web pages. It wasnt there before 2hours :(
or maybe my browser did not refresh it

thanks for help

Return to “Beginners”