tbar
Posts: 98
Joined: Thu Nov 24, 2011 6:10 am

SMB transfers -> unresponsive RPi

Thu Aug 16, 2012 4:32 pm

I've setup a headless raspbian rpi using Hexxahs image and it's running of an external USB HDD with a memory split of 240/16. I've installed lighttpd, dokuwiki and samba. I've tried transfering 189 GB (1349 files; a mix of small (0-1 MB) and large (1-4 GB) files) from a Windows box to a smb share on the RPI. Only 28GB (152 files) was transferred then the RPI went unresponsive and I had to unplug the power to get it working again.

I used the following command to transfer the files: robocopy /S /E /XO /Z /TBD /FFT c:\src \\srv\dest\

How do I troubleshoot this issue? I*ve looked at logfiles in /var/log but none seems to be relevant. Which other logfiles should I look at?

shalo
Posts: 74
Joined: Tue May 08, 2012 7:25 pm

Re: SMB transfers -> unresponsive RPi

Thu Aug 16, 2012 5:37 pm

tbar wrote:I've setup a headless raspbian rpi using Hexxahs image and it's running of an external USB HDD with a memory split of 240/16. I've installed lighttpd, dokuwiki and samba. I've tried transfering 189 GB (1349 files; a mix of small (0-1 MB) and large (1-4 GB) files) from a Windows box to a smb share on the RPI. Only 28GB (152 files) was transferred then the RPI went unresponsive and I had to unplug the power to get it working again.

I used the following command to transfer the files: robocopy /S /E /XO /Z /TBD /FFT c:\src \\srv\dest\

How do I troubleshoot this issue? I*ve looked at logfiles in /var/log but none seems to be relevant. Which other logfiles should I look at?
Since you are using hexeh's image, do you have an entry like
vm.min_free_kbytes = 8192 in /etc/sysctl.conf ?

elatllat
Posts: 1337
Joined: Sat Dec 17, 2011 5:05 pm

Re: SMB transfers -> unresponsive RPi

Thu Aug 16, 2012 6:54 pm

SBC with 32GB RAM: https://hardkernel.com

FAQ : https://raspberrypi.stackexchange.com

Unanswered: https://www.raspberrypi.org/forums/search.php?search_id=unanswered

tbar
Posts: 98
Joined: Thu Nov 24, 2011 6:10 am

Re: SMB transfers -> unresponsive RPi

Sun Aug 19, 2012 5:39 am

I did both (added "smsc95xx.turbo_mode=N" to /boot/cmdline.txt and vm.min_free_kbytes = 8192 to /etc/sysctl.conf) and it brought back stability.

Before the fix the throughput was approx 6 MB/s. Afterwards it was approx 5.2 MB/s.

Return to “Raspbian”