Ampix0
Posts: 94
Joined: Sat Oct 22, 2011 3:03 am

Is my pi DOA?

Tue Sep 11, 2012 12:41 am

Here is a picture of my pluggin my pi in for the first time. I wrote the Weezy OS to the SD card, using win32 image writer, plugged it into my monitor via HDMI, and plugged my cellphone charger in.

At first the green ok light flashed a little. Then it stopped. Power stayed on though.

The SD card is your standard blue 8gb sandisk card.

Image
large picture: http://i.imgur.com/l0DRQ.jpg

User avatar
Dweeber
Posts: 606
Joined: Fri Aug 17, 2012 3:35 am
Location: Mesa, AZ
Contact: Website

Re: Is my pi DOA?

Tue Sep 11, 2012 1:56 am

Not much info provided...

Did you try to reseat the SDcard?
Are you connected to an HDMI monitor or are you using a DVI cable?
What is the PSU rated at?

While plugged in, the On light will remain on.
Dweeber A.K.A. Kevin...
My RPI Info Pages including Current Setup - http://rpi.tnet.com

User avatar
alexeames
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 2869
Joined: Sat Mar 03, 2012 11:57 am
Location: UK
Contact: Website

Re: Is my pi DOA?

Tue Sep 11, 2012 7:29 am

I suspect the card image or power supply.
Alex Eames RasPi.TV, RasP.iO

RomanNV
Posts: 19
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:39 am

Re: Is my pi DOA?

Tue Sep 11, 2012 7:52 am

Check power between test points TP1 and TP2.
If that is 5v try to use another type of SD-card.
Kingston, for example.
Kingston 8 and 16 Gb class 10 works ok.
Last edited by RomanNV on Tue Sep 11, 2012 7:53 am, edited 1 time in total.

itimpi
Posts: 1090
Joined: Sun Sep 25, 2011 11:44 am
Location: Potters Bar, United Kingdom
Contact: Website

Re: Is my pi DOA?

Tue Sep 11, 2012 7:53 am

Did you have an Ethernet cable pugged in? If not, then the Red power LED is the only one that will stay lit. The OK LED is really mis-labelled - on the new rev 2 boards it has now been marked as the Activty LED as it only flashes while the SD card is being accessed.

It sounds as if your Pi may be working perfectly, just not outputting a video signal appropriate to your monitor? You might want to look at the thread on sorting out HDMI related issues at http://elinux.org/RPi_Resize_Flash_Part ... spberry_Pi. Alternatively try with the HDMI plugged into a HD TV.

It might be useful if you provided more info on the charger so we can check its power rating, and also on the monitor so anyone else with the same one can provide input.

User avatar
RaTTuS
Posts: 10531
Joined: Tue Nov 29, 2011 11:12 am
Location: North West UK
Contact: Twitter YouTube

Re: Is my pi DOA?

Tue Sep 11, 2012 7:55 am

http://elinux.org/R-Pi_Troubleshooting
it may be that it has not detcted your monitor
what made model is it,
is the hdmi cable good?
How To ask Questions :- http://www.catb.org/esr/faqs/smart-questions.html
WARNING - some parts of this post may be erroneous YMMV

1QC43qbL5FySu2Pi51vGqKqxy3UiJgukSX
Covfefe

Return to “General discussion”