Page 1 of 1

No sound interfaces working, including Bluetooth

Posted: Wed Jul 10, 2019 9:34 pm
by mcgregol
I'm a beginner Pi 3 user and I was trying to get sound on Firefox ESR so I installed PulseAudio and edited a few config files. After this didn't work, didn't have ANY sound at all. I tried using the analog output and hooked it up to a bluetooth speaker without luck. I believe that my problem was related to the edited config files. Any ideas? I no longer care about sound for Firefox, just for Midori and Chromium. Thanks.

Re: No sound interfaces working, including Bluetooth

Posted: Wed Jul 10, 2019 10:42 pm
by Douglas6
My recommendation is to flash a fresh new version of the OS. Then, don't install PulseAudio. Absolutely no need for a beginner to use that. Then use aplay to try to play .wav files. Then, if you are still having troubles, post a question here with specific software and output types you are trying to use.

Re: No sound interfaces working, including Bluetooth

Posted: Thu Jul 11, 2019 10:49 pm
by mcgregol
By "flash a new version of the os" do you mean reinstall it?

Re: No sound interfaces working, including Bluetooth

Posted: Thu Jul 11, 2019 10:53 pm
by Douglas6
Yuppers. You could try uninstalling PulseAudio and undoing any other changes you've made to sound system configuration files, but it might be easier and surer to start over.

Re: No sound interfaces working, including Bluetooth

Posted: Thu Jul 11, 2019 10:57 pm
by mcgregol
Ok. Thanks a lot. I've already uninstalled PulseAudio with no success so it must the the config files.