nik012003
Posts: 9
Joined: Tue Apr 21, 2015 7:05 pm

Kinect Whit Raspberry Pi 2

Thu Apr 23, 2015 11:57 am

I am trying to run my xbox360 kinect on my raspberry pi 2. I have followed this guide ( https://github.com/xxorde/librekinect )without errors but at the last command ( make load ) gives me this error:
root@raspberrypi:/home/pi/librekinect-master# ls
gspca.c gspca.h kinect.c Makefile readme.md unload_drivers.sh
root@raspberrypi:/home/pi/librekinect-master# make load
make unload_drivers
make[1]: Entering directory '/home/pi/librekinect-master'
sudo sh unload_drivers.sh
Error: Module kinect is not currently loaded
Error: Module gspca is not currently loaded
Error: Module gspca_main is in use by: gspca_kinect
Error: Module gspca_kinect is in use
Error: Module * is not currently loaded
make[1]: Leaving directory '/home/pi/librekinect-master'
sudo modprobe videodev
sudo insmod gspca.ko
Error: could not load module gspca.ko: No such file or directory
Makefile:42: recipe for target 'load' failed
make: *** [load] Error 1
root@raspberrypi:/home/pi/librekinect-master#

User avatar
DougieLawson
Posts: 36096
Joined: Sun Jun 16, 2013 11:19 pm
Location: Basingstoke, UK
Contact: Website Twitter

Re: Kinect Whit Raspberry Pi 2

Thu Apr 23, 2015 2:20 pm

I've updated your github issue with some notes. I got this to build and load OK on my RPi2B.
Note: Having anything humorous in your signature is completely banned on this forum. Wear a tin-foil hat and you'll get a ban.

Any DMs sent on Twitter will be answered next month.

This is a doctor free zone.

Fuz
Posts: 6
Joined: Tue Mar 04, 2014 1:13 am

Re: Kinect Whit Raspberry Pi 2

Sun Mar 06, 2016 7:00 pm

As a Linux NOOB, I'm having a problem with the Librekinect install instruction. It seems to imply that I must build a new kernel. I have the Librekinect Master unzipped in my "Downloads" folder.

With "uname -r" to identify which kernel I'm using, it comes back with "4.1.13-V7+". Plugging this into the subsequent "wget https//..." returns "404 not found". How/where can I proceed from here?

Thanks for any assistance.

Return to “Troubleshooting”