Page 1 of 1

wifi-dongles don't work

Posted: Tue Mar 24, 2015 11:15 am
by kingpepe
hi there,

I have some issues booting the raspberry pi 2. I tried several os (i.g. raspuntu, raspian) but there is always an error about the initialisation of wlan0. I get this error message and it is repeating on and on. I can't cancel it...

I tried several wifi-dongles like the edimax which runs on my older raspberrys without any problems
DSC_0205.jpg
DSC_0205.jpg (47.71 KiB) Viewed 671 times
Anyone an idea what it might mean?

Thanks!

Re: wifi-dongles don't work

Posted: Tue Mar 24, 2015 12:53 pm
by obcd
Maybe it's a speed issue. You could try to add a delay to the boot cmdline.txt (not sure about the syntax) bootdelay=xxx if I remember well. The pi 2 boots faster. Maybe the wifi adapters are not getting enough time to initialise and startup properly.

Re: wifi-dongles don't work

Posted: Tue Mar 24, 2015 1:02 pm
by kingpepe
Okay, I'll try that. But it seems strange to me because of the very common configuration I use (Raspberry Pi 2, Raspian 2015-02-16, edimax dongle)...

Re: wifi-dongles don't work

Posted: Tue Mar 24, 2015 1:05 pm
by DougieLawson
kingpepe wrote:Okay, I'll try that. But it seems strange to me because of the very common configuration I use (Raspberry Pi 2, Raspian 2015-02-16, edimax dongle)...
Are you sure? What does a lsusb command [ell,ess,you,ess,bee] show?

Re: wifi-dongles don't work

Posted: Tue Mar 24, 2015 1:21 pm
by kingpepe
lsusb lists the dongle. i will post a screenshot later...