liderbug
Posts: 183
Joined: Sat Oct 08, 2011 4:47 pm

CUPS driver HP Pro 200

Sat Feb 28, 2015 3:23 am

I'm trying to get a HP Pro 200 color MFP M276nw working. I fire up CUPS but when I get to the Select driver section it's not there.
Help!!!
Please
Thanks
cal

fruitoftheloom
Posts: 21087
Joined: Tue Mar 25, 2014 12:40 pm
Location: Delightful Dorset

Re: CUPS driver HP Pro 200

Sat Feb 28, 2015 6:45 am

liderbug wrote:I'm trying to get a HP Pro 200 color MFP M276nw working. I fire up CUPS but when I get to the Select driver section it's not there.
Help!!!
Please
Thanks
cal
There have been updates to Raspbian including CUPS so:

Code: Select all

sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
If CUPS still does not show the HP LaserJet Pro 200 color MFP M276nw you will need to install a newer version of HPLIP than is supplied with Raspbian Wheezy, "Download HPLIP" from

http://hplipopensource.com/hplip-web/mo ... 276nw.html

Use the "The HPLIP Automatic Installer"
Retired disgracefully.....
This at present is my daily "computer" https://www.asus.com/us/Chrome-Devices/Chromebit-CS10/

typxxi
Posts: 44
Joined: Sat Mar 05, 2016 6:11 pm
Location: GERMANY

Re: CUPS driver HP Pro 200

Sun Mar 06, 2016 11:29 pm

Hey,

I have downloaded the hplip-3.16.2.run file

I copied it to the /home/pi diretory and switched into that directory
this seems to work (sh hplip-3.16.2.run)
until I was asked for a superuser / root password, which I do not have.

What do I have to do now?
WOLF

fruitoftheloom
Posts: 21087
Joined: Tue Mar 25, 2014 12:40 pm
Location: Delightful Dorset

Re: CUPS driver HP Pro 200

Mon Mar 07, 2016 8:08 am

typxxi wrote:Hey,

I have downloaded the hplip-3.16.2.run file

I copied it to the /home/pi diretory and switched into that directory
this seems to work (sh hplip-3.16.2.run)
until I was asked for a superuser / root password, which I do not have.

What do I have to do now?
Did you give yourself permissions ?

Code: Select all

sudo usermod -a -G lpadmin pi
pi is the default user of Raspbian !
Retired disgracefully.....
This at present is my daily "computer" https://www.asus.com/us/Chrome-Devices/Chromebit-CS10/

Return to “Troubleshooting”