InvernessTMD
Posts: 26
Joined: Sun Dec 16, 2012 1:25 pm

Upside down..

Sat Oct 31, 2015 1:49 pm

Hi all,

My touchscreen arrived this morning and I have connected it up carefully, using the GPIO pins for power, and when I first powered it all up the screen worked fine, though the touch didn't seem to work. I then did the update and upgrade and when I did the reboot the screen is now upside down and doesn't load all the way up (I have it set to auto log in, Raspbian)...
I am guessing that the cables for the adaptor board are at the top of the screen...?

TIA

User avatar
AndyD
Posts: 2331
Joined: Sat Jan 21, 2012 8:13 am
Location: Melbourne, Australia
Contact: Website

Re: Upside down..

Sat Oct 31, 2015 1:52 pm

Have a look here. The screen was originally upside down and an update turned it up the correct way. Hope that helps.

InvernessTMD
Posts: 26
Joined: Sun Dec 16, 2012 1:25 pm

Re: Upside down..

Sat Oct 31, 2015 1:59 pm

Ta!
Still doesn't sort the not loading issue!

JimmyN
Posts: 1109
Joined: Wed Mar 18, 2015 7:05 pm
Location: Virginia, USA

Re: Upside down..

Sat Oct 31, 2015 4:23 pm

To get an answer to that you'll need to explain what "it doesn't load all the way up" means.

InvernessTMD
Posts: 26
Joined: Sun Dec 16, 2012 1:25 pm

Re: Upside down..

Sat Oct 31, 2015 5:25 pm

It scrolls through everything, but comes up with a warning about low memory then goes to a blank screen with just a flashing _ at the top left and if you hit enter it moves down the screen with nothing happening.

Return to “Official Foundation Display”