Masen
Posts: 4
Joined: Sun May 24, 2015 12:26 pm

Problems with Win 10

Sun May 24, 2015 12:42 pm

Hi all,
today I tried Windows 10 IoT on my new Raspberry Pi 2.
I installed it on my SD Card using a Windows 10 Preview (like recommended).

First I have some serious Graphics/GUI issues - like deformed characters, Mouse not working well and so on...

On my Powershell conection I have to send many commands twice - like typing devcon, PS answers "Comand 'devcon' cannot be found", than hit enter again to get the command executed.

Anyone else with this kind of problems?

Thanks in advice

jonesypeter
Posts: 105
Joined: Fri Aug 02, 2013 3:07 pm

Re: Promblems with Win 10

Sun May 24, 2015 5:50 pm

Hi. Are you using a class 10 SD Card as recommended?

Cheers

Masen
Posts: 4
Joined: Sun May 24, 2015 12:26 pm

Re: Promblems with Win 10

Sun May 24, 2015 6:15 pm

Jap :)

drgeoff
Posts: 9803
Joined: Wed Jan 25, 2012 6:39 pm

Re: Promblems with Win 10

Sun May 24, 2015 7:29 pm

I doubt that a non-Class 10 card would cause such problems.

The most common problem that causes beginners to have flakey operation with other OSs has been inadequate PSU or poor quality USB to micro-USB cable.

Have you previously had stable operation with all your hardware running an OS other than Win 10 IoT?

Masen
Posts: 4
Joined: Sun May 24, 2015 12:26 pm

Re: Problems with Win 10

Tue May 26, 2015 1:35 pm

Hi,

yes no problems on other OSs so far. But I will try out with my Raspberry PSU instead of the one I use from my FireTV stick... Maybe....

markrad_msft
Posts: 58
Joined: Thu May 07, 2015 7:46 pm

Re: Problems with Win 10

Tue May 26, 2015 4:28 pm

I've seen the devcon command not found issue too. I have it on my list of issues to raise with the product group.
I have also seen graphics issues when folk convert the HDMI output of the RPi2 to VGA. If you can't use HDMI then you should find a monitor that supports DVI. That conversion is ok.
Mark Radbourne | Microsoft | Windows 10 IoT Core Insider Preview Support | This posting is provided 'as is' with no warranties and confers no rights.

Masen
Posts: 4
Joined: Sun May 24, 2015 12:26 pm

Re: Problems with Win 10

Tue May 26, 2015 7:12 pm

ok, I tried it with the raspberry PSU I had within my Raspberry set, same results...

I use it directly with HDMI, so no conversion here...

markrad_msft
Posts: 58
Joined: Thu May 07, 2015 7:46 pm

Re: Problems with Win 10

Tue May 26, 2015 7:14 pm

I have no idea then. Can you post a picture of the bad GUI? I'll point the product group at it.
Mark Radbourne | Microsoft | Windows 10 IoT Core Insider Preview Support | This posting is provided 'as is' with no warranties and confers no rights.

Return to “Windows 10 for IoT”