rausch88
Posts: 11
Joined: Fri May 01, 2015 3:19 pm

No Picture Shown

Fri May 01, 2015 3:27 pm

Hy

After I installed my Pi with Windows 10 for IOT I was connecting it to my TV screen of the HDMI cable.
But I was getting no picture after some times I was searching for it in my Network and all was working good but it doesnt show something on the screen.
Do you know this problem and how it could be solved.

Thank you for your answers.

pranishk
Posts: 11
Joined: Thu Apr 30, 2015 4:50 pm

Re: No Picture Shown

Fri May 01, 2015 5:34 pm

Hi,

Is there any chance you are using a slower SD card (eg Class 4); at this point we have a known issue where our launch application won't start on slower SD cards (which means the screen stays blank even after boot). At the moment the only workaround is to use a faster SD Card.

Pranish Kumar (pranishk@microsoft.com)
Microsoft Corporation

rausch88
Posts: 11
Joined: Fri May 01, 2015 3:19 pm

Re: No Picture Shown

Fri May 01, 2015 10:53 pm

Hi

It is an class 10 Micro SD Card.
So I dont think that ist the speed

jtanner_msft
Posts: 105
Joined: Fri May 01, 2015 7:12 pm

Re: No Picture Shown

Fri May 01, 2015 11:01 pm

It could be that you need to try this:
My display doesn't look right, the screen appears cropped or stretched



This can happen on some monitors. To work around this force the board into DVI mode (vs. HDMI mode). You can read more about this here. Mount the SD card to a local PC and proceed to edit the file in the EFIESP partition. For example if the partition is mark as H drive, edit H:\config.txt by adding the following line.

hdmi_group=2 # forces DVI timing to be used
Jonathan Tanner | Microsoft | Windows 10 IoT Core Insider Preview Support | This posting is provided 'as is' with no warranties and confers no rights.

billyoungs
Posts: 3
Joined: Sat May 02, 2015 3:37 am

Re: No Picture Shown

Sat May 02, 2015 3:39 am

jtanner_msft wrote:It could be that you need to try this:
My display doesn't look right, the screen appears cropped or stretched

This can happen on some monitors. To work around this force the board into DVI mode (vs. HDMI mode). You can read more about this here. Mount the SD card to a local PC and proceed to edit the file in the EFIESP partition. For example if the partition is mark as H drive, edit H:\config.txt by adding the following line.

hdmi_group=2 # forces DVI timing to be used
I tried, but still no screen displays.

User avatar
Robpol86
Posts: 18
Joined: Wed Jul 18, 2012 7:29 pm
Location: San Francisco, CA
Contact: Website

Re: No Picture Shown

Sat May 02, 2015 6:31 am

You can try setting the resolution manually according to this: https://www.raspberrypi.org/documentati ... fig-txt.md

Worked for me in this thread: viewtopic.php?f=105&t=109037

Return to “Windows 10 for IoT”