Go to advanced search

by greengold
Wed Jul 22, 2015 9:19 pm
Forum: Arch
Topic: Rpi1 -> Rpi2 system migration
Replies: 4
Views: 1877

Rpi1 -> Rpi2 system migration

Hi all,
can you tell if there is a way to convert system image from old raspberry pi 1 to raspberry pi 2?
I need to have all the software installed on previous model working on a rpi2 too...

Thanks
by greengold
Wed Oct 23, 2013 7:18 pm
Forum: Graphics, sound and multimedia
Topic: arm Arch & pulseaudio
Replies: 0
Views: 719

arm Arch & pulseaudio

dear users...
Im linking this thread from general Arch forum category to this, more specific to the topic.
http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewt ... 1&p=438406
it's about getting pulse network sink working on arm Arch.
Please, read and post additional questions/ideas.

Thank you all!
by greengold
Fri Oct 18, 2013 6:25 pm
Forum: Arch
Topic: ALSA gets stuck
Replies: 5
Views: 9494

Re: ALSA gets stuck

@sdjf: I appreciate your try but nothing of that you described is my case. On that pi, nothing is running. It just can't behave this way, there is something not playing well and it's pulse of course. I have modified daemon.conf: resample-method = speex-float-0 default-sample-format = s16le default-s...
by greengold
Sat Oct 12, 2013 9:00 pm
Forum: Arch
Topic: ALSA gets stuck
Replies: 5
Views: 9494

ALSA gets stuck

He everyone, again here... Im trying very hard to make Pulseaudio work via network. There are problems. As of debug process, tried to test pulseaudio&alsa on localhost (rpi). Test consists of starting pulseaudio then let mplayer play some stream via pulse. Things I have observed: mplayer can't play ...
by greengold
Sat Oct 12, 2013 8:34 am
Forum: Arch
Topic: EW-7811Um is disconnecting
Replies: 2
Views: 3508

Re: EW-7811Um is disconnecting

good point!
I did not know that 8192cu has such a options.
Now Im loading it without power management just like:
#nano /etc/modprobe.d/8192cu.conf

Code: Select all

options 8192cu rtw_power_mgnt=0 rtw_enusbss=0
and wifi is running without interruption for three days now!
Thank you!
by greengold
Wed Oct 09, 2013 9:53 pm
Forum: Arch
Topic: EW-7811Um is disconnecting
Replies: 2
Views: 3508

EW-7811Um is disconnecting

Hi guys! I'm learning stuff with raspberry pi and I got to the point when I need reliable wifi connection. I bought EW-7811Um Edimax adapter, find that newest Arch installation recognizes it out of the box but it always disconnects after a couple of minutes. I tried to install Raspbian too and it se...

Go to advanced search