Go to advanced search

by wj_12
Wed Sep 26, 2018 9:56 am
Forum: Compute Module
Topic: LAN9514
Replies: 28
Views: 4559

Re: LAN9514

I have found following Microchips' reference design to work well for me. I have a custom carrier board for the CM3L and the LAN9514 now works well. I had some issues (all of which turned out to be my doing! see my posts for details)
by wj_12
Wed Sep 12, 2018 9:16 am
Forum: Compute Module
Topic: SOLVED: LAN9514 Ethernet issue after reboot
Replies: 19
Views: 2358

Re: LAN9514 Ethernet issue after reboot

It appears i had made an error in assembling the board, and had mixed up a 49R9 resistor with a 10R resistor, meaning the ethernet had very limited functionality. oops!

Thank you to all who have helped me, frustrating that it is a silly mistake but also relieved that the design works!
by wj_12
Fri Sep 07, 2018 2:50 pm
Forum: Compute Module
Topic: SOLVED: LAN9514 Ethernet issue after reboot
Replies: 19
Views: 2358

Re: LAN9514 Ethernet issue after reboot

So i've just performed a test which has some interesting results. I used the wiringpi commands to manually control the reset pin for the LAN9514. e.g. gpio write 27 1 gpio write 27 0 etc.. I wrote a quick shell script which would pull the pin low for 2 seconds and then high again: #!/bin/bash gpio w...
by wj_12
Tue Sep 04, 2018 11:16 am
Forum: Compute Module
Topic: SOLVED: LAN9514 Ethernet issue after reboot
Replies: 19
Views: 2358

Re: LAN9514 Ethernet issue after reboot

I'd be surprised if you had an issue with Crystal Drive current - my understanding is that Crystal drive current is more of a long-term reliability issue (and impacts Phase-Noise) neither applicable to your current issues (the Phase Noise difference of x2 drive current is NOT important in this appl...
by wj_12
Fri Aug 31, 2018 10:13 am
Forum: Compute Module
Topic: SOLVED: LAN9514 Ethernet issue after reboot
Replies: 19
Views: 2358

Re: LAN9514 Ethernet issue after reboot

Ok so i probed the LAN_RUN pin on my board on boot-up and observed it holds the line low for 150ms. On reboot the following happens: http://i66.tinypic.com/11gsymu.jpg I did the same on another one of my boards which does not have the custom dt-blob and nothing happens at all (the line stays high on...
by wj_12
Fri Aug 31, 2018 8:39 am
Forum: Compute Module
Topic: SOLVED: LAN9514 Ethernet issue after reboot
Replies: 19
Views: 2358

Re: LAN9514 Ethernet issue after reboot

I have also just edited mine in reply haha Some feedback to PhilE on my dt-blob - i have created a custom dt-blob with the LAN_RUN set to GPIO pin 6 (as it is on my board) with the following code: /dts-v1/; / { videocore { pins_cm3 { pin_config { pin@default { polarity = "active_high"; termination =...
by wj_12
Fri Aug 31, 2018 8:26 am
Forum: Compute Module
Topic: SOLVED: LAN9514 Ethernet issue after reboot
Replies: 19
Views: 2358

Re: LAN9514 Ethernet issue after reboot

Yep i have a 1MOhm resistor across my 25MHz crystal. I closely based my design on the following document released by microchip: http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/9514_sch.pdf PS to your PS :D - The crystal is still something that has left me wondering, so it is something i might still ...
by wj_12
Thu Aug 30, 2018 12:56 pm
Forum: Compute Module
Topic: SOLVED: LAN9514 Ethernet issue after reboot
Replies: 19
Views: 2358

Re: LAN9514 Ethernet issue after reboot

Thats great thanks Phil, i will get going on this as soon as and feedback my results!
I have a 25MHz clock on my board so just the LAN_RUN to change for me.
by wj_12
Thu Aug 30, 2018 12:37 pm
Forum: Compute Module
Topic: SOLVED: LAN9514 Ethernet issue after reboot
Replies: 19
Views: 2358

Re: LAN9514 Ethernet issue after reboot

Thanks Phil, i've looked around but can't find anything yet, could you point me in the right direction of some resources which might help me to write a custom dt-blob?
by wj_12
Thu Aug 30, 2018 10:13 am
Forum: Compute Module
Topic: SOLVED: LAN9514 Ethernet issue after reboot
Replies: 19
Views: 2358

Re: LAN9514 Ethernet issue after reboot

I haven't made any changes to dt-blob at this time no, setup of alternate functions of GPIO etc have been made in config.txt and for a capacitive touch panel these have been made in a device tree overlay
by wj_12
Thu Aug 30, 2018 8:49 am
Forum: Compute Module
Topic: SOLVED: LAN9514 Ethernet issue after reboot
Replies: 19
Views: 2358

SOLVED: LAN9514 Ethernet issue after reboot

I have made a fully working carrier board for the CM3L which includes a LAN9514 for USB and Ethernet functionality. The device works fine and all USB ports function correctly. However the ethernet has some bugs.. When powered on, i can insert the ethernet cable and it works fine (connects to the net...
by wj_12
Thu Aug 02, 2018 1:21 pm
Forum: Compute Module
Topic: HDMI to LVDS hard-wired, some issues..
Replies: 6
Views: 887

Re: HDMI to LVDS hard-wired, some issues..

The Pi definitely is able to read from the EEPROM on the display as the data is dumped into edid.dat by using /opt/vc/bin/tvservice -d edid.dat /opt/vc/bin/edidparser edid.dat However it seems to select the "most appropriate" hdmi mode from this data, of which none of the standard modes have the cor...
by wj_12
Thu Aug 02, 2018 10:49 am
Forum: Compute Module
Topic: HDMI to LVDS hard-wired, some issues..
Replies: 6
Views: 887

Re: HDMI to LVDS hard-wired, some issues..

I did connect the EDID to the pi in the early stages of prototyping, and the information i got back from the display using edidparser always suggested a resolution which did not match that of the display itself and never seemed to fully work. The best result i got was from manually configuring the v...
by wj_12
Wed Aug 01, 2018 11:26 am
Forum: Compute Module
Topic: HDMI to LVDS hard-wired, some issues..
Replies: 6
Views: 887

Re: HDMI to LVDS hard-wired, some issues..

UPDATE: Assembled another prototype board and the issue has gone, seems to simply be an assembly issue! Maybe an exposed pad under a chip hadn't quite taken..
by wj_12
Mon Jul 30, 2018 8:56 am
Forum: Compute Module
Topic: HDMI to LVDS hard-wired, some issues..
Replies: 6
Views: 887

HDMI to LVDS hard-wired, some issues..

Hi, long time lurker first time poster. I have recently successfully created a prototype of a design using the CM3L and the CMIO development board. I am using a 10.1" display which requires a LVDS input. I converted the hdmi output from the CM3L using a TFP401A development kit and a prototype board ...

Go to advanced search