Go to advanced search

by link2cory
Fri Jun 22, 2018 8:42 pm
Forum: Compute Module
Topic: LAN9514 chip troubleshooting
Replies: 9
Views: 2354

Re: LAN9514 chip troubleshooting

John, Thanks so much for your kind offer! It looks like I got it fixed though. There was no 1MOhm resistor across the oscillator terminals >.< I don't see any mention of this requirement in the datasheet, but its there on the reference design so I tried it and everything works just fine now! Thanks ...
by link2cory
Thu Jun 21, 2018 10:14 pm
Forum: Compute Module
Topic: LAN9514 chip troubleshooting
Replies: 9
Views: 2354

Re: LAN9514 chip troubleshooting

Phil, Hmmm, I don't see anything like that in the datasheet: http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/00002306A.pdf We are using a 25 mHz crystal oscillator with parrallel 33 pF capacitors to ground as in the reference design: http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/9514_sch.pdf I und...
by link2cory
Thu Jun 21, 2018 8:37 pm
Forum: Compute Module
Topic: LAN9514 chip troubleshooting
Replies: 9
Views: 2354

Re: LAN9514 chip troubleshooting

Gordon, Thanks for your reply. The nReset pin of the LAN9514 is tied to the 3.3v rail via a 10k resistor. I am not seeing any specific recommendation from Microchip to do otherwise. All I see in the datasheet is this note: Note : This pin should be tied high if it is not used. which is exactly what ...
by link2cory
Wed Jun 20, 2018 2:42 pm
Forum: Compute Module
Topic: LAN9514 chip troubleshooting
Replies: 9
Views: 2354

Re: LAN9514 chip troubleshooting

Thanks for the tips, I tried probing the oscillator and am finding nothing on either end. Wondering if that is just caused by my inability to get a good connection (no test points >.<) or if my chip/oscillator is damaged. The thing is, that when I booted up just now I checked lsusb and got the follo...
by link2cory
Tue Jun 19, 2018 6:33 pm
Forum: Compute Module
Topic: LAN9514 chip troubleshooting
Replies: 9
Views: 2354

LAN9514 chip troubleshooting

Hi All, I am troubleshooting a cm3 board that was designed by our hardware engineer. The design uses a LAN9514 to act as a usb hub (and future ethernet port) but I have been having trouble getting the thing to enumerate. Here is my relevant dmesg output: I can supply the full output if you need [ 0....
by link2cory
Wed Mar 14, 2018 6:17 pm
Forum: Compute Module
Topic: CM3 console [Solved]
Replies: 5
Views: 3378

Re: CM3 console

Solved

I was missing jumpers on J3 of the CMIO board to power the gpio banks, so they were dead in the water. Discovered this when I tried setting a pin high with raspi-gpio and not seeing it actually go high.
by link2cory
Fri Mar 09, 2018 4:07 pm
Forum: Compute Module
Topic: CM3 console [Solved]
Replies: 5
Views: 3378

Re: CM3 console

Update:

I have switched to the CM3-Lite so that I can swap an SD card between my pi3 and the CM3.

Still no luck UARTing into the CM3 but I have successfully logged in via UART to the pi3 using the same (fresh Raspbian-Stretch-Lite) image.
by link2cory
Fri Mar 09, 2018 3:51 pm
Forum: Compute Module
Topic: CM3 console [Solved]
Replies: 5
Views: 3378

Re: CM3 console

The CM3 is booting properly. I have logged into it locally using a keyboard and HDMI cable. Thanks for the suggestion though. Everything helps!
by link2cory
Tue Mar 06, 2018 6:59 pm
Forum: Compute Module
Topic: CM3 console [Solved]
Replies: 5
Views: 3378

CM3 console [Solved]

Hi all, I am trying to do something that I believe is very basic. In fact I was under the impression that this would work "out of the box," and it is likely that I am just missing something simple, but I can't for the life of me figure out what it is! I am trying to log in to my CM3 running the late...

Go to advanced search