Go to advanced search

by ScheissSchiesser
Sun Mar 24, 2019 5:40 pm
Forum: General discussion
Topic: Power RPi zero W with 3.7v lithuim battery
Replies: 22
Views: 18848

Re: Power RPi zero W with 3.7v lithuim battery

Hi all. I realize this post is over a year old, but I am having trouble powering a Pi Zero v1.3 with a LiPo battery directly connected to the 5V GPIO. I am trying to avoid using a boost converter for a small integrated project. With the battery directly connected to the 5V GPIO, the Pi appears to go...
by ScheissSchiesser
Wed May 03, 2017 6:18 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Raspberry Pi + USB Sound + Amplifier noise problem
Replies: 0
Views: 427

Raspberry Pi + USB Sound + Amplifier noise problem

I have created a raspberry pi zero controlled speaker box. I am using a PCM2704 USB DAC (this one: https://www.aliexpress.com/item/5V-USB-Powered-PCM2704-MINI-USB-Sound-Card-DAC-decoder-board-for-PC-Computer/32224589429.html ) and a TPA3118 based amplifier https://www.amazon.com/gp/product/B015F479C...
by ScheissSchiesser
Mon Apr 17, 2017 3:19 am
Forum: Beginners
Topic: Custom MOTD - Message of the Day
Replies: 79
Views: 124672

Re: Custom MOTD - Message of the Day

Hey y'all, I had added the following code to my /home/pi/.profile let upSeconds="$(/usr/bin/cut -d. -f1 /proc/uptime)" let secs=$((${upSeconds}%60)) let mins=$((${upSeconds}/60%60)) let hours=$((${upSeconds}/3600%24)) let days=$((${upSeconds}/86400)) UPTIME=`printf "%d days, %02dh%02dm%02ds" "$days"...
by ScheissSchiesser
Wed Mar 15, 2017 5:23 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Switching between ap and host on pi3 wifi
Replies: 1
Views: 521

Re: Switching between ap and host on pi3 wifi

Did you ever end up getting this to work? I am trying to set this up as well.

Thanks!
by ScheissSchiesser
Tue Sep 06, 2016 2:16 pm
Forum: Media centres
Topic: Portable Stereo System (12v / 5v)
Replies: 2
Views: 2176

Re: Portable Stereo System (12v / 5v)

Howdy,

Did you ever finish this project? I am curious how you powered the amp via battery with 12V. I am looking to do something similar.

Thanks!
by ScheissSchiesser
Mon Apr 18, 2016 7:58 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5081
Views: 1360855

Re: RPi Cam Web Interface

Can somebody help me figure out why my motionPars.json file is not getting populated with the motion settings? This causes me to be unable to view/change the motion settings via the web interface. I am having trouble determining which part of the RPi-Cam-Web-Interface code is responsible for doing ...
by ScheissSchiesser
Fri Apr 15, 2016 2:12 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5081
Views: 1360855

Re: RPi Cam Web Interface

Can somebody help me figure out why my motionPars.json file is not getting populated with the motion settings? This causes me to be unable to view/change the motion settings via the web interface. I am having trouble determining which part of the RPi-Cam-Web-Interface code is responsible for doing t...
by ScheissSchiesser
Fri Apr 15, 2016 2:00 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5081
Views: 1360855

Re: RPi Cam Web Interface

Hi there. I am hoping somebody can help me clarify an error I get when I set netcam_keepalive on in the motion configuration file. It looks like it is having trouble reading or converting the jpeg image from the stream? This doesn't look like RPi Cam stuff. I think you may have posted your question...
by ScheissSchiesser
Wed Mar 30, 2016 2:22 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5081
Views: 1360855

Re: RPi Cam Web Interface

Hi there. I am hoping somebody can help me clarify an error I get when I set netcam_keepalive on in the motion configuration file. It looks like it is having trouble reading or converting the jpeg image from the stream? Before you read through this, here are the questions I am trying to answer: Why ...

Go to advanced search