Go to advanced search

by Josvds
Sat Dec 01, 2018 9:17 pm
Forum: Other projects
Topic: How to connect many cables in a nice looking way?
Replies: 3
Views: 845

Re: How to connect many cables in a nice looking way?

Ok, but how to build a proper production result? I have no experience at all with soldering. I have bought a board once but never used it because no idea how to start and how this at the end will fit nicely in a box. For example at this moment the board is hanging on his cables, the raspberry also. ...
by Josvds
Sat Dec 01, 2018 2:05 pm
Forum: Other projects
Topic: How to connect many cables in a nice looking way?
Replies: 3
Views: 845

How to connect many cables in a nice looking way?

Does anyone have tips how to make this looking better? This is now inside my barn in a box linked to: - 2x temperatuur sensor - 1x motion sensor - 2x light switch - 1x Fed relay for 2 lights - 1x LDR sensor I want to add a new sensor but almost scared to do so. I'm looking for a easy plug and play m...
by Josvds
Thu Oct 05, 2017 9:04 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Boot problems
Replies: 6
Views: 701

Re: Boot problems

After changing the power supply to another the device works.
So 5v and 2.5a isn`t always working
by Josvds
Thu Oct 05, 2017 8:20 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Boot problems
Replies: 6
Views: 701

Re: Boot problems

I`m sorry late response didn`t played with the raspberry for a long time. No i picked it up again and still the same issue. 1) Downloaded "2017-09-07-raspbian-stretch-lite" 2) Installed it with Etcher on the SD card (see attachment) 4) Connected the device to a keyboard, ethernet and a screen 3) Con...
by Josvds
Thu May 25, 2017 1:49 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Boot problems
Replies: 6
Views: 701

Boot problems

I have many troubles getting a working version of the RPI 1b. I have multiple boards, multiple power connectors, multiple cables, multiple SD cards and all those combined have the same result. RPI Keeps rebooting or unplug to power and plug it back in the device sometimes stop with the RPI icon on t...
by Josvds
Mon Apr 24, 2017 6:25 pm
Forum: Beginners
Topic: Volume change stuttering
Replies: 1
Views: 209

Re: Volume change stuttering

I now connected a USB device because i read something about the way the audio works with the default output. It uses PWM from the timer on the board of the raspberry..

After connecting the USB device i didn`t had this problem anymore.
by Josvds
Sun Apr 23, 2017 1:28 pm
Forum: Beginners
Topic: Volume change stuttering
Replies: 1
Views: 209

Volume change stuttering

I have a RPI 1B installed with '2017-04-10-raspbian-jessie-lite'. After this i installed 'pulseaudio'. After i change the volume by alsamixer the audio output is stuttering? Is there a other way to do this, because i use pulseaudio as rtp-receiver. After the volume change the device is out of sync w...
by Josvds
Sat Mar 11, 2017 5:57 pm
Forum: Automation, sensing and robotics
Topic: Outdoor motion sensor recommendations?
Replies: 8
Views: 4643

Re: Outdoor motion sensor recommendations?

Hello,, Can you tell me what product you used and how you did connect it to the RPI? I have "http://www.ebay.nl/itm/Adjust-Pyroelectric-Infrared-Motion-Sensor-Module-HC-SR501-Raspberry-Pi-/251547348394?hash=item3a9163edaa:g:iYMAAOxyx0JTjJ7v". This item works well but doesn`t have a proper case for u...
by Josvds
Thu Jan 19, 2017 10:18 pm
Forum: Beginners
Topic: GPIO Switch not working
Replies: 6
Views: 1027

Re: GPIO Switch not working

I was able to fix it by using a 10k resistor.. But after a while the button flipped without using the switch.. I did change my connection to this https://www.raspberrypi.org/learning/physical-computing-guide/pull_up_down/ 3v > switch > (300 resistor > Pin 18) AND (10k resistor > Grnd) Thanks for you...
by Josvds
Thu Jan 19, 2017 2:48 pm
Forum: Beginners
Topic: GPIO Switch not working
Replies: 6
Views: 1027

Re: GPIO Switch not working

Ok, thanks i will try this tonight..
by Josvds
Thu Jan 19, 2017 7:49 am
Forum: Beginners
Topic: GPIO Switch not working
Replies: 6
Views: 1027

Re: GPIO Switch not working

Details from the project: * The wire is about 10 meter near the 230v cable. * The 230v cable is three wires of 2.5mm. * The switch is connected by two 0.5mm wires. * Both are in the same pipe * Switch wire 1 is connected to pin 18, switch wire 2 is connected to GRND. This is how i connected it in te...
by Josvds
Wed Jan 18, 2017 8:24 pm
Forum: Beginners
Topic: GPIO Switch not working
Replies: 6
Views: 1027

GPIO Switch not working

I want to create a managed light switch in my garage. I have one pipe where i have put the electricity cable and also a 2mm cable for the switch. The switch is connected with to wires directly to the raspberry. When i tested it on my desktop it worked file. After conencting the switch in my garage t...
by Josvds
Tue Dec 20, 2016 9:50 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Rpi1b - Rasbian Lite - 2016-11-25 - boot problem
Replies: 0
Views: 205

Rpi1b - Rasbian Lite - 2016-11-25 - boot problem

The latest version from rasbian lite (2016-11-25) on the raspberry pi 1b does nog boot.. I have changed SD cards, power supply, rpi board. After returning to version of september the device die work again until i installed the updated. Some times the device only flashes in de rainbow screen.. Some t...
by Josvds
Sun Dec 18, 2016 8:30 pm
Forum: Media centres
Topic: Audio server for multiple simultaneous streams
Replies: 6
Views: 5161

Re: Audio server for multiple simultaneous streams

Can you tell me if this did work for you and how you make it work?
by Josvds
Sun Dec 20, 2015 4:26 pm
Forum: Advanced users
Topic: PulseAudio server latency
Replies: 2
Views: 2633

Re: PulseAudio server latency

I downloaded and installed Logitech Media Server. http://www.mysqueezebox.com/download Configured two folders on my disk with audio files. I did download the RPI version (1 and 2) for my two PI`s. https://sites.google.com/site/picoreplayer/home In the web page of logitech media server i selected syn...
by Josvds
Wed Dec 09, 2015 10:00 pm
Forum: Advanced users
Topic: PulseAudio server latency
Replies: 2
Views: 2633

Re: PulseAudio server latency

I now have tested three methods and all of the have some latency. One more then the other. Option A and B are much like each other. - Two clients (in virtualbox) on desktop is very small latency echo - One client in virtualbox and one rasberry pi is latency about 1~2 seconds Option C - Depending on ...
by Josvds
Sun Dec 06, 2015 3:14 pm
Forum: Advanced users
Topic: PulseAudio server latency
Replies: 2
Views: 2633

PulseAudio server latency

I have setup three devices with pulseaudio. The goal is to send audio from one to two devices. Only i can`t get the devices in sync, there is lot of latency. Someone tips? Below my config. Sender From this device the audio go`s to the two receivers. /etc/pulse/default.pa # Audio-server load-module m...
by Josvds
Thu Oct 29, 2015 9:13 pm
Forum: Advanced users
Topic: PulseAudio
Replies: 1
Views: 357

PulseAudio

What do i want? I want to create a sound system for my entire home. This from playing music over all speakers in the house until playing a movie with surround sound in only the living room. What do i have? I have created a server and raspberry as client and was able to play the sound from the serve...

Go to advanced search