Go to advanced search

by fs007
Sat Dec 10, 2016 11:02 am
Forum: Bare metal, Assembly language
Topic: Reset 9514 on Pi3
Replies: 0
Views: 664

Reset 9514 on Pi3

I would like to know how to reset the 9514 on the Pi 3.
The n_reset pin is connected to a bcm gpio pin, but i can't find out which pin !
On the Pi 1 it was GPIO 6 , later on Pi 2 it may have been GPIO 31, but Pi 3 seems to use another GPIO.

Can anyone help me ?
by fs007
Wed Nov 09, 2016 6:40 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: eth0: kevent 0 may have been dropped
Replies: 60
Views: 10124

Re: eth0: kevent 0 may have been dropped

I have this issue too. kevent 0
I'm using an industry grade 6 Amp power supply. This thing has nothing to do with the power supply.
kevent 0 happens when i activate wlan (which should be bridged). The wlan0 gets active and works by hostapd, but eth0 drops.
by fs007
Sat Oct 29, 2016 3:13 pm
Forum: Raspbian
Topic: STICKY: PIXEL desktop: now defunct and replaced by Raspbian Stretch
Replies: 193
Views: 146151

Re: Introducing PIXEL desktop: new Raspbian release

@ ShiftPlusOne You nailed it ! After apt-get install raspberrypi-ui-mods i i have a nice PIXEL Desktop. Thank you very much ! But the next issue: Chromium doesn't start. No error message, just does not start !?! Edit: Chromium runs when started by the user "pi". Does not start under user "root". Is ...
by fs007
Sat Oct 29, 2016 2:48 pm
Forum: Raspbian
Topic: STICKY: PIXEL desktop: now defunct and replaced by Raspbian Stretch
Replies: 193
Views: 146151

Re: Introducing PIXEL desktop: new Raspbian release

"sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get install -y rpi-chromium-mods
sudo apt-get install -y python-sense-emu python3-sense-emu
sudo apt-get install -y python-sense-emu-doc realvnc-vnc-viewer"

That's exactly what i did, but no PIXEL Desktop.
by fs007
Sat Oct 29, 2016 12:06 pm
Forum: Raspbian
Topic: STICKY: PIXEL desktop: now defunct and replaced by Raspbian Stretch
Replies: 193
Views: 146151

Re: Introducing PIXEL desktop: new Raspbian release

I updated my pi with apt-get update, apt-get dist-upgrade, etc. but i don't see the pixel desktop. When i enter startx i still get the old LXDE desktop.
apt-get didn't even download the new wallpapers tp /usr/share/pixel-wallpaper
Maybe my package lists are faulty ?
Any help would be apriciated !
by fs007
Fri Oct 28, 2016 6:08 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: D-BUS not working after upgrade to jessie
Replies: 1
Views: 740

D-BUS not working after upgrade to jessie

I upgraded my Pi from wheezy to jessie. Now i have the following issue: At boot it says "Failed to start load Kernel Modules". If i enter systemctl status systemd-modules-load.service it says "Failed to get D-Bus connection: Unkown error -1" In fact dbus is not running. What is dbus ? How can i get ...
by fs007
Thu Sep 11, 2014 7:38 am
Forum: Python
Topic: Bug in RPIO.PWM ?
Replies: 3
Views: 884

Re: Bug in RPIO.PWM ?

PWM.cleanup() should be at the end of PWM operations, so it need not be at the end of the script.
But even if you put it there, the problem of script aborting after doing a subprocess call persists. Just try the sample code.
by fs007
Wed Sep 10, 2014 7:48 pm
Forum: Python
Topic: Bug in RPIO.PWM ?
Replies: 3
Views: 884

Bug in RPIO.PWM ?

the following code does not work as exspected: #!/usr/bin/python import subprocess import time import RPIO from RPIO import PWM PWM.setup() # .. doing some PWM commands .... PWM.cleanup() subprocess.call("ls") time.sleep(3) print("abcd") The script crashes (returns to the shell) without any error me...
by fs007
Sun Aug 24, 2014 2:13 pm
Forum: Camera board
Topic: Pure Python camera interface
Replies: 462
Views: 171768

Re: Pure Python camera interface

So, when shutter speed is set to 1 second, raspistill takes about 5 seconds to capture an image too, even with a timeout of 1s set . Thank you Dave for that confirmation, but my question was: Is there a way to shorten this time ? In raspistill there is the -t parameter; do you know anything like th...
by fs007
Sun Aug 24, 2014 7:24 am
Forum: Camera board
Topic: Pure Python camera interface
Replies: 462
Views: 171768

Re: Pure Python camera interface

Since I have upgraded to the 3.12.26+ i have the following problem with capturing an image through PiCamera: I set shutter speed to 1s (and framerate to 1/1). Capturing one image needs more than 5 seconds (during that time led is on). Is there any way to shorten that time ? I can't find anything sim...
by fs007
Sun Aug 24, 2014 7:15 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Need help - 3G USB Dongle on Model A
Replies: 4
Views: 1029

Re: Need help - 3G USB Dongle on Model A

OK, rpi-upgrade to 3.12.26+ solved the problem.
I would advise anyone who uses Model A and has problems with USB to do this upgrade.
by fs007
Tue Aug 19, 2014 5:22 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Need help - 3G USB Dongle on Model A
Replies: 4
Views: 1029

Re: Need help - 3G USB Dongle on Model A

power is surely not the issue: 1. I source the pi via pin connector with 3A PSU. 2. With Raspian 3.10, the 3G Dongle works fine and reliably on model A without a powered hub. 3. If i Iook at the electrical diagram, i can see no difference in USB power between model A and B. It would be very helpfull...
by fs007
Mon Aug 18, 2014 8:47 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Need help - 3G USB Dongle on Model A
Replies: 4
Views: 1029

Re: Need help - 3G USB Dongle on Model A

Meanwhile i have set up a completely new sd-card just pure from the 3.12.22+ image in the download section. The problem still remains: A Huawei e169 3G dongle is not recognized when it is plugged into the USB port of a model A. It is recognized, if it is connected over a hub (even unpowered). If I d...
by fs007
Mon Aug 18, 2014 6:48 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Need help - 3G USB Dongle on Model A
Replies: 4
Views: 1029

Need help - 3G USB Dongle on Model A

Hello, i have a Problem, that is going to drive me grazy and need help: My Project is a 3G Webcam, so i attached a picam and a Huawei e169 3G dongle to a Pi Model B (Raspbian). Everything worked fine. Then i moved the SD-Card and the dongle to a Model A. Again everything worked fine. A few days ago,...

Go to advanced search