Go to advanced search

by 0lly
Wed Mar 02, 2016 6:53 pm
Forum: Camera board
Topic: PiKrellCam: motion vector detect + OSD web interface
Replies: 1470
Views: 328791

Re: PiKrellCam: motion vector detect + OSD web interface

Thanks, the test for wheezy should be fixed now. the odyssey is over. the pikrellcam-installation now runs flawlessly. Thank you and sorry for the stress. :mrgreen: . . Adding a pikrellcam autostart command to /etc/rc.local: su pi -c '(sleep 5; /home/pi/pikrellcam/pikrellcam) &' Adding to /etc/sudo...
by 0lly
Wed Mar 02, 2016 12:54 pm
Forum: Camera board
Topic: PiKrellCam: motion vector detect + OSD web interface
Replies: 1470
Views: 328791

Re: PiKrellCam: motion vector detect + OSD web interface

Here are a few errors. In your installscript line 92 / 93 WHEEZY=7.8 DEB_VERSION=`cat /etc/debian_version` My Output pi@rpi3 ~ $ cat /etc/debian_version 7.9 And this leads to errors. Line 117 IS_WHEEZY=`echo "$DEB_VERSION <= $WHEEZY" | bc` Edit From RPi_Cam_Web_Interface_Installer # Tedect version v...
by 0lly
Mon Feb 29, 2016 6:24 am
Forum: Camera board
Topic: PiKrellCam: motion vector detect + OSD web interface
Replies: 1470
Views: 328791

Re: PiKrellCam: motion vector detect + OSD web interface

Mercedes wrote: have another beer Olly :lol:
Thanks for the beer but I do not drink alcohol. :D
by 0lly
Mon Feb 29, 2016 12:51 am
Forum: Camera board
Topic: PiKrellCam: motion vector detect + OSD web interface
Replies: 1470
Views: 328791

Re: PiKrellCam: motion vector detect + OSD web interface

billw wrote: Run that before you try any nginx reinstall and again after for comparison.
No thanks.
I have reinstalled Rpi Cam Web Interface and runs without problems.
You should your InstallScript test yourself under wheezy.
it does not work!
by 0lly
Sun Feb 28, 2016 12:42 am
Forum: Camera board
Topic: PiKrellCam: motion vector detect + OSD web interface
Replies: 1470
Views: 328791

Re: PiKrellCam: motion vector detect + OSD web interface

Realpath was not installed - looks like a script bug for wheezy installs. Try installing realpath: sudo apt-get install realpath and rerun the install script. that does not help. there are other errors. nginx: configuration file /etc/nginx/nginx.conf test failed There is no nginx.conf. in /etc/ngin...
by 0lly
Sat Feb 27, 2016 10:51 am
Forum: Camera board
Topic: PiKrellCam: motion vector detect + OSD web interface
Replies: 1470
Views: 328791

Re: PiKrellCam: motion vector detect + OSD web interface

Hello This installscript is not working.... . . . nginx (1.2.1-2.2+wheezy4) wird eingerichtet ... php5 (5.4.45-0+deb7u2) wird eingerichtet ... ./install-pikrellcam.sh: Zeile 135: realpath: Kommando nicht gefunden. Replacing /usr/local/bin/pikrellcam link Adding a pikrellcam autostart command to /etc...
by 0lly
Tue Aug 04, 2015 5:15 am
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

tianheng123 wrote:I could only see a big red Loading.
No matter which button I poke it doesn't affect neither.
I think motion is working.
Set "Brightness (0...100), default 50:" to 0 and wait a few sec.
If you see the black picture click "stop motion" and set the brightness to default.
by 0lly
Tue May 05, 2015 1:56 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

btidey wrote: I've reverted that bit of the change that broke this so full screen should work again. The change was needed for motion vector preview so I'll fix it on that branch.
thanks

another issue
if mp4box is off you should rename the *.mp4 to *.h264 ;)
by 0lly
Mon May 04, 2015 7:20 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

Zoom Preview (click on Preview) is not working in 5.1.6.
by 0lly
Tue Apr 21, 2015 8:26 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

So we need to find why step 3 happens. A few things could help diagnose this. I get this if Exposure Mode and White Balance is set to Auto. Usually happens from afternoon to evening, but not very often. Why raspimjpeg crashes at Exposure Mode Sports? Edit: Something like this? DiskSpace.jpg After f...
by 0lly
Fri Apr 17, 2015 8:42 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

I also receive the following error on startup [....] Starting web server : apach2apach2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1 for serverName [warn] Not starting daemon, disabled via /etc/default/motion ...(warning) This are only warnings,no errors. ...
by 0lly
Wed Apr 15, 2015 2:56 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

btidey wrote: pyjamasam came back with following useful info.
Browsers that aren't working
Windows 7
IE: 10.0.9200.16635 - hangs the browser
Firefox: 37.0.1 (latest) - shows a single frame but doesn't update after that
.
I can confirm that it does not run with them.
I'm back to Firefox 36.0.4
by 0lly
Wed Apr 15, 2015 10:00 am
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

btidey wrote: Have you done the update?
yes and the debugger from FF displays the correct file.
by 0lly
Wed Apr 15, 2015 9:52 am
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

post the result from your nas cat /etc/exports Hi, I don't understand what you're asking? I checked there is no /etc/exports -file "no such file or directory". Please if you could tell me more about this, what is it that I'm looking for here, some kind of a log-file? Login in your nas using putty v...
by 0lly
Wed Apr 15, 2015 5:06 am
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

btidey wrote: Edit: Apparently it's a known issue on Apple systems to do with line endings.

Streaming php now has a 'fix' for this.

Thanks to pyjamasam and spikedrba for jumping on this.
I get the same under Windows, livepreview is not updating here.
Only after pressing F5 (refresh page) i get one update.
by 0lly
Wed Apr 15, 2015 4:59 am
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

post the result from your nas

Code: Select all

cat /etc/exports
by 0lly
Tue Apr 14, 2015 12:18 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

btidey wrote:Now incorporates changes from pyjamasam (thanks) which means the main preview image is a mjpeg stream rather than image fetches.
FF no updating previewimage
IE 11 crashes...
btidey wrote: css tweak included to hopefully resolve problem with input of settings from some browsers.
works now
by 0lly
Sun Apr 12, 2015 7:08 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

Hi silvanmelchior Buffer only works if Video_fps = 25 ? if i set the Video_fps to 10 it crashes. After reboot pi@raspberrypi ~/RPi_Cam_Web_Interface $ ./RPi_Cam_Web_Interface_Installer.sh start Started pi@raspberrypi ~/RPi_Cam_Web_Interface $ mmal: mmal_vc_component_enable: failed to enable compone...
by 0lly
Sat Apr 11, 2015 6:14 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

Hi silvanmelchior Buffer only works if Video_fps = 25 ? if i set the Video_fps to 10 it crashes. After reboot pi@raspberrypi ~/RPi_Cam_Web_Interface $ ./RPi_Cam_Web_Interface_Installer.sh start Started pi@raspberrypi ~/RPi_Cam_Web_Interface $ mmal: mmal_vc_component_enable: failed to enable componen...
by 0lly
Fri Mar 27, 2015 12:54 am
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

btidey wrote:Both fixed now on Github.
many Thanks :D
by 0lly
Thu Mar 26, 2015 3:49 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

btidey wrote: Edit2: OK found it, Cut and paste error.
;)
ok,next i miss a 'ok'-button ?
ok.JPG
ok.JPG (21.29 KiB) Viewed 2360 times
Edit
White Balance is not static,edit to Auto, go to edit scheduler and go back to Cammera Settings.
balance.JPG
balance.JPG (12.18 KiB) Viewed 2352 times
by 0lly
Thu Mar 26, 2015 6:35 am
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

btidey wrote:Currently the camera settings controls on the main page are a one way trip as they had no knowledge of current values. This made it trickier to know what one was changing from.
i think here is a bug, raspimjpeg is also korrect an the link is created.
by 0lly
Mon Mar 23, 2015 1:36 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

boomlikethat wrote: error message
Go to /var/www and edit wrong values in uconfig
or in /etc/raspimjpeg
by 0lly
Sat Mar 21, 2015 3:59 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

First question is what are you trying to achieve? I need motion 24/7 :D 2) Take the scheduler boot start up settings out of /etc/rc.local thanks for the tip,maybe a option for autorun is better... The changes you posted are effectively step 1) but scheduler would still be running and could action a...
by 0lly
Sat Mar 21, 2015 2:34 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5065
Views: 1325335

Re: RPi Cam Web Interface

Hi, How to deactivate scheduler-autostart ? How to get Motion working without scheduler ? i changed # Command to be executed when an event starts. (default: none) # An event starts at first motion detected after a period of no motio$ # on_event_start echo '1' > /var/www/FIFO1 on_event_start echo 'ca...

Go to advanced search